Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Μέλι πορτοκαλιάς!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας!

Αυτό τον καιρό μου ζητήσατε πολλοί να φέρω στον πάγκο μου ενημερωτικά φυλλάδια για το μέλι πορτοκαλιάς! Επειδή όμως αυτό είναι λιγάκι δύσκολο, καθώς έχω και τρεχάματα με τη σχολή μου, θα γράψω λίγα πράγματα εδώ. . 

 

Η Πελοπόννησος είναι αυτή που φημίζεται για τους πορτοκαλεώνες της. Εκεί οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ της πορτοκαλιάς, από το οποίο προκύπτει ένα πολύ γλυκό και ελαφρύ, ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο μέλι!

μέλι ανθέων πορτοκαλιάς

Το μέλι πορτοκαλιάς - ονομάζεται και μέλι της ομορφιάς για την καλλυντική του δράση φημίζεται για:

  • τις καλλυντικές του ιδιότητες

  • την αγχολυτική του δράση

  • την καταπραϋντική του δράση

  • την καταπολέμηση της ημικρανίας

  • την πλούσια αντιοξειδωτική του δράση

 

Τέλος, η φίλη μας η μέλισσα έχει να σας πει ότι  είναι σίγουρα πιο γλυκό από τα άλλα μέλια, γι'αυτό και η κρυστάλλωσή του είναι γρήγορη (είναι και πιο παχύρρευστο μέλι).

Παρ'όλο που πολλοί από εσάς πρώτη φορά δοκιμάσατε μέλι πορτοκαλιάς, το ξεχωρίσατε από τα υπόλοιπα μέλια και το προτιμάτε συστηματικά. Αυτό μας έδωσε το έναυσμα και για άλλον ένα τρύγο στη νότια Ελλάδα φέτος, παρά τις δυσκολίες στις μετακινήσεις...

Σας ευχαριστούμε πολύ, καλό βράδυ σε όλους!!!!

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Καινούριες κεραλοιφές με βιολογικά έλαια!!!!!!Καλησπέρα φίλοι μου! Χαιρόμαστε που μας λέτε καθημερινά ότι είστε πολύ ευχαριστημένοι από τις κεραλοιφές μας και αυτό φαίνεται και λόγω της προτίμησής σας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτό μας έδωσε το θάρρος να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε κεραλοιφές και με άλλα φυτικά έλαια και βότανα. Μέχρι τώρα φτιάχναμε την παραδοσιακή συνταγή που είναι η ακόλουθη για πρόσωπο και σώμα:


κεραλοιφή για πρόσωπο και σώμα με μελισσοκέρι, ελαιόλαδο, πρόπολη, μαστίχα Χίου και ροδόνερο


Μελετήσαμε όμως και νέες συνταγές και είναι πλέον μετά από καιρό, έτοιμες με πολύ μεράκι και όρεξη! Ορίστε λοιπόν κάποια δείγματα:

διαφορετικά χρώματα- διαφορετικές λειτουργίες!!!


η κόκκινη είνια συνταγή για ονυχομηκυτίαση!!

η κίτρινη είναι κεραλοιφή για μυϊκούς πόνους- θερμαντική, για εντριβές

η καφέ κεραλοιφή είναι για κρυολόγημα κυρίως -για εντριβή στο λαιμό και στην πλάτη
Τα φυτικά έλαια είναι όλα βιολογικά και μερικά από αυτά είναι βάλσαμο, τσαγιόδεντρο, εκχύλισμα λεμονιού, ροδόνερο, αμυγδαλέλαιο, καμφορά, μέντα - σπαθόλαδο! 

Και δε θα μπορούσε να λείπει από τον πάγκο μου και η ανακοίνωση με τη μελισσούλα μας: 

Να υπενθυμίσω ποιες ιδιότητες έχει η κεραλοιφή!!!!

Έχει καταπραϋντική, επουλωτική, αντιβιοτική, αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο.  

Καλό σας βράδυ φίλοι μου!