Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο πάγκος μας στη λαϊκή

Kαλησπέρα φίλοι μου!
Σήμερα έβγαλα κάποιες φωτογραφίες από τον πάγκο μας στη λαϊκή αγορά και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας. Τα προϊόντα μας είναι: μέλι ερείκης, μέλι ανθέων (φλαμούρι-ρίγανη), μέλι πορτοκαλιάς και θυμαρίσιο μέλι. Ακόμα: γύρη από καστανιά που είναι εξαιρετικά δυναμωτική - εδώ να προσθέσω ότι μέλι καστανιάς που ζητάτε πολλοί δεν προλάβαμε να βγάλουμε φέτος, γιατί όσα μελίσσια είχαμε αφήσει στην καστανιά για τρύγο μας τα έκλεψαν...δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά...αλλά ας μην πάω αλλού το θέμα και ας συνεχίσω με τα προϊόντα του πάγκου: βάμμα πρόπολης (φυσική αντιβίωση για τον οργανισμό), κεραλοιφές με πρόπολη (για εγκαύματα, πληγές, ξηροδερμία, μύκητες), κεριά από γνήσιο μελισσοκέρι, χειροποίητα σαπούνια με βάση το μέλι και το ελαιόλαδο (για τα σαπούνια υπάρχει προηγούμενη ανάρτηση στο blog που δείχνει αναλυτικά πώς τα φτιάχνουμε) και φυσικά φρέσκος βασιλικός πολτός!
Αυτός ήταν αρχικά ο πάγκος μας. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και υπολογιστή, ώστε να δείχνει ακριβώς τη δουλειά μας (το πώς συλλέγουμε βασιλικό πολτό, πώς συλλέγουμε γύρη με τους γυροσυλλέκτες, πώς γίνεται ο τρύγος στο Άργος που είναι τόσο μακριά από εδώ, ο τρύγος στο Γύθειο, στην Κομοτηνή κλπ), οπότε ο πάγκος σήμερα ήταν κάπως έτσι: 


Όσον αφορά τα σαπούνια που ρωτάτε μερικοί (δυστυχώς σε κάποιες λαϊκές δεν κάνουμε καλό υπολογισμό και όταν πηγαίνουμε,μας έχουν τελειώσει) εδώ είναι μερικά δείγματα της δουλειάς μας.
σαπούνια γλυκερίνης για πρόσωπο και σώμα και απολεπιστικά σαπούνια με βρώμη και ρύζι

σαπούνια με μέλι και ελαιόλαδο για ακμή και για ευαισθησία στο δέρμα (σε προηγούμενη ανάρτηση δείχνουμε πώς τα φτιάχνουμε αναλυτικά)
σαπούνια σοκολάτας, κανέλας και φρούτων- στη μέση η τούρτα σαπούνι :) 

και τέλος αυτή είναι η μασκότ μας!
Καλή συνέχεια φίλοι μου σε ό,τι κι αν κάνετε ! να περνάτε καλά ! Γεια σας!!!!


6 σχόλια:

  1. Καλές δουλειές να έχετε πάντα !!!!!
    Συχαρητήρια για τα φυσικά σας προϊόντα και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαριστούμε πολύ Σοφία να 'σαι καλά για τα όμορφα λόγια σου!!

      Διαγραφή
  2. όπως τα λες είναι Γιάννη, όποιος κοπιάζει για τη δουλειά του και επιμένει, τότε του αποδίδει και καρπούς, γιατί σημαίνει ότι αξίζει! καλή συνέχεια και σε σένα, όλα καλά στη δουλειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικά φυσικά προϊόντα,μπράβο σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστούμε πολύ Σόφη να 'σαι καλά και να συνεχίσεις να μας εκπλήσσεις με το συγγραφικό σου ταλέντο!

      Διαγραφή
  4. Γιατί έχασα τόσες μέρες αυτή την ανάρτηση ; Τι να πρωτοκαμαρώσω ,τα νιάτα ,τα προϊόντα ,τον κόπο ,το μεράκι !!Μπράβο σας παιδιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή