Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Merry Christmas!!!!!

Σας καλησπερίζω όλους με χριστουγεννιάτικη διάθεση! Η εβδομάδα κύλησε με πολύ τρέξιμο, αφού όλοι έτρεχαν να πάρουν μέλι για μελομακάρονα και για γλυκά! Δεν εξυπηρετηθήκατε όλοι όσον αφορά το μέλι, γιατί δυστυχώς σε κάποιες λαϊκές είχε τελειώσει το απόθεμα μετά από κάποια ώρα, αλλά αυτή την εβδομάδα ελπίζω να ανταποδώσω για την καθυστέρηση στα γλυκά σας!!!
Στο Σταυρό Χαλκιδικής, όπως και στα Νέα Βρασνά γίνονται αυτές τις ημέρες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις..έχουν στηθεί σπιτάκια με διαφορετικά προϊόντα και για κάθε μέρα έχει προγραμματιστεί και μία εκδήλωση! Ξεκινήσαμε λοιπόν και εμείς με τον χριστουγεννιάτικο πάγκο μας στο Σταυρό και στα Νέα Βρασνά και ιδού ένα πρώτο αποτέλεσμα:
μέλι, μελισσοκέρι, πρόπολη, κεραλοιφές, σαπούνια, γύρη - όλα μεσα σε έναν πάγκο!

Τα σαπουνάκια όλα που βλέπετε ανέλαβε να τα φτιάξει η μητέρα μου τις τελευταίες ημέρες έκτακτα για το ''χριστουγεννιάτικο χωριό''! Παρ'όλα αυτά δεν μας έκανε την τιμή να συμμετέχει στις φωτογραφίες! Σύντομα θα σας δείξω και τους άλλους πάγκους και τα προϊόντα τους!
Καλό βράδυ φίλοι μου!

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Πευκόμελο Θάσου από ΜΕΛΙ ΒΡΑΣΝΩΝ

Καλησπέρα σας φίλοι μου!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Έχω πολύ καιρό να αναρτήσω οτιδήποτε γιατί μέρες που είναι, τρέχουμε να κλείσουμε τα μελίσσια, να πλύνουμε βάζα, να γεμίσουμε μέλι ανάλογα με την ποικιλία κλπ.
Ο λόγος λοιπόν που ήθελα να γράψω είναι για να σας ενημερώσω ότι θα φέρω λίγες ακόμα μέρες πευκόμελο στις λαϊκές αγορές! Σας είχα πει ότι σιγά σιγά θα σταματήσουμε να φέρνουμε πευκόμελο,λόγω μικρής παραγωγής. Όμως επειδή καταλαβαίνουμε πόσο σας άρεσε και το προτιμήσατε, αποφασίσαμε φέτος να μην κρατήσουμε μεγάλη ποσότητα πευκόμελου για εμάς, γιατί η παραγωγή του ήταν όντως μικρή και η ζήτηση μεγάλη. Έτσι είναι η ώρα που ξαναγεμίζω με μεγάλη χαρά πεύκο για να φέρω και πάλι από αύριο!

Είναι λίγο παίδεμα το γέμισμα σε βάζα όταν η παραγωγή δεν είναι τόσο μεγάλη, γιατί το μέλι γεμίζει τα βάζα με μικρή ταχύτητα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!
Καλό βράδυ φίλοι μου και θα τα ξαναπούμε σύντομα με μία πιο λεπτομερή ανάρτηση!