Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

χειροποίητα φυσικά σαπούνια Ιανουαρίου

Καλησπέρα φίλοι μου! Ελπίζω να είστε καλά!!! Για τους ιντερνετικούς φίλους μας ξέρω, σας διαβάζω τακτικά, αλλά δεν προλαβαίνω να γράψω και πολλά στη δική μας σελίδα!
Είμαστε για τα καλά πλέον στον χειμώνα και είναι η εποχή που ανάλογα με την περιοχή και τη ''διάθεση'' του καιρού έχουμε διαφοροποιήσεις στα μελίσσια. Εκεί που η θερμοκρασίες είναι χαμηλές (κυρίως πιο βόρεια), οι μέλισσες διατηρούν τη μελισσόσφαιρα! Όταν οι μέρες είναι πιο ζεστές όμως, οι μέλισσες χαλαρώνουν τη μελισσόσφαιρα για να αποβάλλουν τα περιττώματά τους. Νοτιότερα βέβαια, οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και αν ο καιρός είναι ευνοϊκός και αρχίσουν αργότερα και οι πρώτες ανθοφορίες οι μέλισσες αρχίζουν τις πτήσεις!
Είναι κατάλληλος καιρός όμως για έναν μελισσοκόμο να ασχοληθεί με άλλα πράγματα, με τον εξοπλισμό του, με τις κυψέλες του και με ό,τι αφορά τη μέλισσα εκτός από το μέλι φυσικά! Ξεκινήσαμε λοιπόν να δημιουργούμε στο εργαστήριό μας νέα σαπούνια με ελαιόλαδο, με μέλι, με μαστίχα χίου, με φυσική λεβάντα για ευαίσθητες επιδερμίδες, με χαμομήλι, με πορτοκάλι και ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς! Όρεξη και φαντασία να υπάρχει και από αυτά έχει η μητέρα μου που κάθε μέρα ασχολείται με τη δημιουργία σαπουνιών! Ορίστε και μερικές λοιπόν από τις δημιουργίες της σε εικόνες :
σαπούνι απολέπισης με βρώμη και λεμόνι!
σαπούνι με φυσική λεβάντα για ευαίσθητες επιδερμίδες
σαπούνι με μέλι και κανέλα
μελισσοκέρι, σαπούνια κανέλα, λεμόνι, χαμομήλι, ελαιόλαδο κλπ.
σαπούνι με πορτοκάλι και κανέλα
Καλή συνέχεια και να αφήνετε την φαντασία σας για να δημιουργείτε!

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό blog! Καλώς σας βρήκα και καλή σας μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά! Μπράβο για τα θέματα που είδα ότι έχεις στο δικό σου! Καλώς σε βρήκαμε και εμείς :)

      Διαγραφή